BLOGGER TERHEBAT

Sunday, December 30, 2012

ARIS ARIWATAN -Lamunan Terhenti


ARIS ARIWATAN -Lamunan Terhenti
 
intro
Am      Dm        F  G  Am
 
 
              Am              Dm
   Entah mengapakah hatiku bergetaran
             G                    Am
   Bila bertemu lagi oh kekasih lama
             F                  Dm
   Ku cuba selindungkan api keresahan
               G                  E
   Namun perasaan ini berapi di dalam
 
 
              Am              Dm
   Ku kira engkau sudah melupakan
            G                   Am
   Kerna itulah engkau nampak tenang
       F                   Dm
   Lainlah aku bila ketika ini
              G                    Am
   Masih membara ingatanku terhadapmu
 
 
 
          Dm             G
   Ku singkap kenangan dulu
        C                   Am
   Sewaktu kasih/cinta berputik
          Dm                  G
   Ku genggam erat/jari tanganmu
          C                 E
   Kau tunduk sembunyikan wajah
                F             Dm
   Namun dapat aku meneka hatimu
                E
   Sehati denganku
 
 
            G                  Am
   Lalu kau mendongak berbalas renungan
              G                   Am
   Dan dengan perlahan tangan kau lepaskan
        Dm                           E
   Kau pun berlalu dalam kepekatan malam
               Am
   Tinggal aku seorang
 
 
              Am              Dm
   Terhenti lamunan bila ku dikejutkan
               G                   Am
   Engkau dipimpin pergi oleh seseorang
              F                     Dm
   Dalam keterpaksaan kau melangkah pergi
                  E                   Am
   Namun sempat jua kau menoleh ku disini

Sunday, December 16, 2012

MEMBINA BLOG


MEMBINA BLOG

Kaedah membina blog terbahagi kepada dua bahagian

BLOG BERBAYAR

Menghasilkan blo berbayar bermaksud memiliki domain dan hosting sendiri .contoh berbayar adalah apabila url ( uniform resourse Locator) atau alamat blog diakhiri dengan .com .net ataupun .my domain di bayar pada jumlah tertentu bagi satu tempoh yang di tetapkan.
Domain berbayar mencipta krebiliti kepada pemilik blog dan blog itu sendiri apabila ia dijadikan medium bagi menjana pendapatan .Blog berbayar menunjukkan perniagaan itu lebih kukuh dan releven berbanding blog percuma .tahap kepercayaan pada blog berbayar lebih tinggi berbanding blog percuma..Hosting atau ruang menyimpan memori bagi memuatkan maklumat dapat di tambah mengikut keperluan berbanding blog percuma.

DOMAIN
Domain adalah alamat bagi blog atau laman web .Layari www.cheapname.com bagi memilih domain yang sesuai .antara contoh domain adalah .com.net dan .com.my .Memilih domain perlu berdasarkan tema yang sepatutnya kerana ini mempengaruhi jumlah pelanggan dan penggunjung yang melayari blog.

Hosting
Hosting adalah ruang simpanan memori bagi laman web atau blog .dalam pakej seperti syarkat www.cheapname.com mereka menjual hosting mengikut jumlah memori yang pengguna inginkan .nbagi blog baru pakej memori yang sedrhana seperti rm 20 selama setahun.sudah memadai sebagai permulaan.jumlah pengunjung ke blog turut mempengaruhi penggunaan memori blog sekain isi kandungan blog yang dikemaskini.

C-Panel
Apabila sudah membeli doamain dan hosting kita akan menerima cpanel.cpanel adalah tempat memuat turun perisian yang diperlukan.dalam cpanel kita akan mempelajri bagaimana menghasilakan blog memalui enjin wordpress serta mempelajari pelbagai lagi perisian bagi memuat turun.

Wordpress
Wordpress adalah memasukkan dan menyunting hasil penulisan .kemahiran menggunkaan wordprees lebih ditekankan bebanding penggunaan c-panel kerana memalui wordpress kita akan kerap menggunakannya bagi tujuan memuat turun kiriman artikel.

BLOG PERCUMA
Blog percuma bermaksud kita tidak perlu membayar bagi mendapatkan domain dan hosting .pihak pengeluar blogspot akan menampung kedua –dua nya.namun blog percuma mempunyai kekurangan berbanding blog berbayar.

Domain
Domain percuma boleh didapti di www.blogspot.com .APabila menggunakan domain percuma ini alamat  blog berakhir perkataan contoh farizgolddollar.blogspot.com.
Katakan domain yang kita pilih adalah “farizgolddollar “ jika kita memilih domain berbayar ,domain itu akan dikenali sebagai www.farzgolddollar.com. Tetapi jika kita menggunakan domain percuma alamat domain adalah www.farizgolddollar.blogspot.com.
Mengikut kajian para pemasar internate di amalysia dan luar Negara mengganggap orang yang menggunakan domain percuma tidak professional berbanding mereka yang menggunkan domain berbayar.penggunaan domain percuma menghurangkan krebiliti dan kepercayaan pembaca pada blog.

Hosting
Hosting yang disediakan adalah terhad .opeh itu kita tidak perlu risau berapa ramai pengunjung yang akan melawati blog kita.

Blogspot
Kita perlu mahir menggunakan blogspot.ia mempunyai konsep yang sama wordpress pada bahagisan posting dan edit.

Saturday, December 15, 2012

BUAT WEBSITE MACAM PRO


Nak belajar buat website cara mudah dan cepat?
Nak buat pendapatan sampingan servis buat website?
Malas nak susah payah semberono belajar buat website?
Nak jual produk fizikal / digital ?

Letupan duit daripada penjual terhebat di JomNiaga akhirnya terbongkar… “Sistem yang sangat mengejutkan yang mampu menjana RM1000.00 setiap bulan dengan menjual produk digital! Semuanya AUTO-PILOT! Set dan lupakan ! Satu sistem yang pasti meletupkan kepala anda tentang betapa senangnya! Set dan lupa! Wow!

                                               

Buat website macam pro memang paling mudah sekali anda tidak perlu bersusah payah menghabiskan wang beribu-ribu nak tempah website orang lain tapi xde hasil..website nie kalau anda pandai buat sendiri memng mudah.tempah lah sekarang website macam pro nie bagus sebab saya sudah mencuba .

Friday, December 14, 2012

EBAY- TIP DAN PANDUAN EBAY


eBay–panduan dan tip ebay


Ebay adakah anda tahu apa itu Ebay? Ebay dan panduan ebay,tip ebay semua menjadi buah mulut ebay serata dunia cerita pasal ebay. semuanya saya muatkannya secara percuma untuk anda semua download scrip ebay percuma. Saya pasti anda semua mesti pernah dengar perniagaan di eBay ini . Tapi adakah anda semua tahu macam man konsep perniagaan di eBay ni ?
Ebay ialah Perniagaan online berasaskan internet khususnya eBay ni memang dah popular kat Malaysia sekarang . Bagi anda semua yang belum tahu apa itu eBay , saya bagi penjelasan mudah di sini iaitu eBay adalah merupakan sebuah laman web yang menjual berjuta-juta barang secara online . Ebay ni sebenarnya telah di bangunkan pada tahun 1995 dan ini bermakna laman web eBay ni telah beroperasi selama 17 tahun  Lama   kan ??

Kalau anda pernah melawat laman web eBay ni pasti anda semua tahu terdapat pelbagai barangan yang di jual di laman web ni kan ? Kalau yang tak pernah masuk laman web ni , anda boleh bayangkan laman web ni macam laman web mudah . Di laman web eBay ni anda boleh jual barangan baru atau barangan terpakai tanpa dikenakan sebarang yuran untuk negara Malaysia . Bagi eBay di luar negara contohnya US atau UK , mereka dikenakan yuran bagi setiap penyenaraian produk yang ingin dipasarkan . Untuk pengetahuan anda juga , eBay memberikan peluang kepada anda untuk membeli produk yang anda inginkan mengikut harga lelongan .


Kalau anda semua nak cuba berniaga di laman web eBay ni anda perlu tahu langkah demi langkah sebelum menjual di eBay . Contohya macamane nak buka akaun paypal , ambil gambar produk yang nak dipasarkan , cara nak terima bayaran daripada customer dan etc . Semua panduan – panduan ni anda boleh dapatkan sama ada daripada Google ataupun Youtube . Satu cara lagi yang paling senang adalah dapatkan panduan – panduan yang telah siap dibuat oleh otai-otai eBay kat Malaysia ni dalam bentuk ebook.

Thursday, December 13, 2012

SEO- PENGOPTIMUMAN ENJIN CARIAN


Pengoptimumanenjin carian

pengoptimuman enjin carian dalam erti kata SEO .Hari nie saya nak ceritakan berkenaan SEO yang paling hebat dalam dunia perniagaan didalam internate.kuasa SEO amat penting kepada webmarketer  yang sentiasa memperkatakan SEO .sedia maklum semua SEO adalah memaikan peranan penting dalam tidak tanduk seseorang itu memulakan perniagaan.saya tahu lebih ramai lagi yang tahu lebih lanjut tentang SEO ini.di harap anda semua dapat menceritakan dan berkongsi pengalaman anda bersama saya farizgolddollar untuk memantapkan lagi dunia SEO ini untuk pengetahuan Umum.


"SEO" pelencongan di sini. Bagi kegunaan lain, lihat SEO (nyahkekaburan).pemasaran Internet, Pengoptimuman enjin, carian Pemasaran, media sosial pemasaran ,e-mel pemasaran, rujukan pemasaran , kandungan ,Search engine, pemasaran Membayar per klik Kos per tayangan, Search analisisanalisis, Web memaparkan pengiklanan ,pengiklanan Kontekstual, Tingkahlaku ,mensasarkan affiliate marketing ,Kos per tindakan, perkongsian hasil pengiklanan mudah alih,

Search engine pengoptimuman (SEO) adalah proses mempengaruhi penglihatan laman web satu atau laman web dalam keputusan sebuah enjin carian yang "semula jadi" atau un-dibayar carian ("organik"). Dalam umum, awal (atau lebih tinggi disenaraikan di halaman keputusan carian), dan lebih kerap tapak muncul dalam senarai keputusan carian, pelawat lebih ia akan menerima dari pengguna enjin carian. SEO boleh mensasarkan pelbagai jenis carian, termasuk carian imej, carian tempatan, video search, search akademik, berita carian dan khusus industri enjin carian menegak.

Sebagai satu strategi pemasaran internet, SEO mempertimbangkan bagaimana enjin carian kerja, apa yang dicari orang, istilah carian kata kunci atau nama sebenar yang ditaip ke dalam enjin carian dan yang enjin carian akan disukai oleh penonton sasaran mereka. Mengoptimumkan laman web mungkin melibatkan mengedit kandungan, HTML dan dikaitkan pengekodan untuk kedua-dua meningkatkan relevan untuk kata kunci tertentu dan untuk menghapuskan halangan kepada aktiviti pengindeksan enjin carian. Menggalakkan tapak untuk meningkatkan bilangan backlinks, atau link inbound, adalah satu lagi taktik SEO.
Jamak dari SEO singkatan boleh merujuk kepada "mencari pengoptimal enjin," orang-orang yang menyediakan perkhidmatan SEO.

SAMSENG FACEBOOK - SISTEM TRAFFIK SISTEM TRAFFIK PERCUMA FACEBOOK


Terbongkar: Cara Saya Gunakan Teknik "Samseng" Untuk Merampas Trafik Percuma Dari FaceBook Sesuka Hati Saya, Tanpa Keluar Modal Satu Sen Pun Atau Merayu Kepada JV Partners Yang Sombong.

Lihat Video Di Bawah Untuk Rahsia Mendapatkan Trafik Percuma Tanpa Had Dari FaceBook Dalam Masa 5 Minit Yang Akan Datang...

                                     
                                                 

BUAT WEB SITE DALAM MASA 3 JAM

Nak belajar buat website cara mudah dan cepat?
Nak buat pendapatan sampingan servis buat website?
Malas nak susah payah semberono belajar buat website?
Nak jual produk fizikal / digital ?

Letupan duit daripada penjual terhebat di JomNiaga akhirnya terbongkar… “Sistem yang sangat mengejutkan yang mampu menjana RM1000.00 setiap bulan dengan menjual produk digital! Semuanya AUTO-PILOT! Set dan lupakan ! Satu sistem yang pasti meletupkan kepala anda tentang betapa senangnya! Set dan lupa! Wow!

                                               

TEKNIK RAHSIA SEO

                   TEKNIK RAHSIA SEO MESTI BACA UNTUK ILMU PERNIAGAAN ANDA

Teknik Rahsia Ini Memastikan Laman Web Pernigaaan Anda Menjadi Juara Enjin Carian Lokal Didalam Google, MSN dan Yahoo dan Kekal No#1 Selamanya Walaupun Anda Hanya Mempunyai Pengetahuan
Asas Didalam Internet dan Kekurangan Budget Untuk Pemasaran!

Kepada Usahawan Kecil & Sederhana Yang Kecewa,
Jika anda ingin mengurangkan bebanan kos pemasaran anda yang mencecah ribuan ringgit setiap bulan, ini adalah informasi yang paling berharga yang anda pernah baca. Ini
kerana saya akan mendedahkan rahsia yang saya simpan selama
ini untuk membantu meningkatkan pemasaran perniagaan anda secara
automatik selama 24 jam sehari dan 7 hari seminggu!
Anda akan dapat mempromosikan produk @ perkhidmatan anda melalui Internet dan pada masa yang
sama meningkatkan prospek baru perniagaan anda tanpa perlu berbelanja besar.
Tetapi sebelum itu, saya ingin kongsikan kepada anda cerita kenapa saya ingin berkongsi rahsia saya
ini kepada seluruh rakyat Malaysia.
Sebagai seorang webmaster, saya sering mencari strategi dan teknik terkini bagi meningkatkan mutu
dan kualiti kerja saya. Sememangnya kebanyakkan pelanggan syarikat kami terdiri daripada pengusaha
PKS yang memasarkan produk @ perkhidmatan mereka secara Lokal.
Namun melalui teknik pemasaran Internet biasa, amat susah bagi laman web mereka untuk
bersaing dengan syarikat-syarikat yang besar dan mempunyai dana pemasaran yang besar.

Pada awal tahun 2012, saya secara kebetulan menemui kaedah untuk membuat pemasaran secara
Lokal dengan menggunakan Google Plus Local, Google Places dan Google Maps
Sejak dari itu, saya mula melaksanakan strategi yang baru saya
terokai ini untuk setiap pelanggan baru saya. Malah, pelanggan
lama saya juga meminta saya mengaplikasikan strategi terkini
yang saya baru perolehi itu walaupun terpaksa membayar caj
tambahan untuk diaplikasikan kedalam laman web mereka.

Dan sememangnya strategi rahsia ini mula memberikan impak
yang luar biasa kepada setiap pelanggan saya dan mereka tidak
putus-putus mengucapkan terima kasih kepada saya kerana
membantu perniagaan mereka yang semakin berkembang dan maju.
Dalam masa sebulan @ dua laman web mereka mula menaiki page #1 tahta enjin carian Google dan
listing perniagaan mereka terpampang didalam Google Places dan Google Maps.
                                             
                                          

TIP SEO - APA ITU SEO ???


Ramai blogger sememangnya sudah maklum bahawa, terdapat berbagai teknik dan cara bagaimana untuk kita tingkatkan SEO dalam sesebuah blog. Mengubah Meta tagmenggunakan keyword, menggunakan template yang mesra SEO dan mengharapkan Backlink dari blog yang mempunyaiPage Rank tinggi adalah dari beberapa teknik dan cara untuk kita mengejar SEO. Teknik dan cara yang kita gunakan itu sebenarnya hanyalah ikhtiar kita untuk cuba mendapat kedudukan terbaik dalam search engine. 

Perkara yang paling utama sekali jika anda seseorang yang mengejar SEO adalah Linking. Lingking sebenarnya adalah segala-galanya dalam SEO. Ini kerana untuk tersenarai di search engine, seseuatutitle atau keyword memerlukan jumlah klik yang sangat tinggi. Semakin tinggi link itu di klik, semakin mudahlah untuk title atau keyword link tersebut terindeks atau tersenarai pada kedudukan yang teratas dalam result carian bagi sesuatu keyword.

Cara yang paling mudah sekali untuk kita meningkatkan Page View dan klik pada link adalah seperti:

1. Membuat sambungan link pada post yang berkaitan

Kita boleh menggunakan perkataan ataupun ayat pada tulisan yang akan di publish ke entri atau post yang sebelumnya.Cara ini sangat berkesan untuk meningkatkan Page View.

2. Memasang Read More pada post.

Read More adalah salah satu vara yang terbaik untuk anda meningkatkan klik pada link dan juga page view. Walaupun ada segelintir visitors yang mungkin kurang senang dengan Read More ini, tapi ia sebenarnya dapat meningkatkan Page View pada post tersebut.

3. Meletakkan widget Blog Archive, Recent Posts, Related Posts, Popular Posts dan Recent Comments.

Dengan memasang Blog ArchiveRecent PostsRelated PostsPopular Posts dan Recent Comments, ianya dapat meningkatkan lagi klik pada link dan juga Page View dengan lebih berkesan.


                                                                                                                                               SEO LAGI>>

PIALA AFF SUZUKI 2012




Jadual Perlawanan Piala AFF Suzuki 2012 

Peringkat Kumpulan

Sabtu, 24 November 2012 | Kumpulan A 
5.30pm Vietnam 1-1 Myanmar 
8.20pm Thailand 2-1 Filiphina

Ahad, 25 November 2012 | Kumpulan B 
6.00pm Indonesia 2-2 Laos
8.45pm Malaysia 0-3 Singapura

Selasa, 27 November 2012 | Kumpulan A
5.30pm Vietnam 0-1 Filiphina
8.20pm Myanmar 0-4 Thailand

Rabu, 28 November 2012 | Kumpulan B
6.00pm Indonesia 1-0 Singapura
8.45pm Laos 1-4 Malaysia
Syafiq Rahim, Safee Sali, Wan Zack Haikal, Mohd Khyril Muhymeen

Jumaat, 30 November 2012 | Kumpulan A 
8.20pm Filiphina 2-0 Myanmar 
8.20pm Thailand 3-1 Vietnam

Sabtu, 1 December 2012 | Kumpulan B
8.45pm Singapura 4-3 Laos
8.45pm Malaysia 2-0 Indonesia 
Mohd Azamuddin Md Akil, Mahali Jasuli

Separuh Akhir 1

Sabtu, 8 December 2012
8.00pm Filiphina 0-0 Singapura
Stadium Rizal Memorial , Manila

Ahad, 9 December 2012
8.00pm Malaysia 1-1 Thailand
Norshahrul Idlan Talaha
Stadium Nasional Bukit Jalil National

Separuh Akhir 2

Rabu, 12 December 2012
8.00pm Singapur vs Filiphina
Jalan Besar Stadium, Singapura

Khamis, 13 December 2012
7.00pm Thailand vs Malaysia
Stadium Supachalasai, Bangkok

Akhir

Rabu, 19 December 2012 
Perlawanan Akhir 1

Sabtu, 22 December 2012
Perlawanan Akhir 2 

Sumber >> Piala AFF Suzuki 2012 | Jadual dan Keputusan | SANoktah
via sanoktah.blogspot.com

Saturday, December 8, 2012

I M YOUR JASON MRAZ



    A   E  F#m  D  D7* C#m  Bm
E|--5---7---9---10--10--9---7--||
A|--5---7---10--10--13--9---7--||
D|--6---9---11--11--11--9---7--||
G|--7---9---11--12--10--11--9--||
B|--7---7---9---12--12--11--9--||
E|--5---7---9---10--10--9---7--||

     A
Well uh you dawned on me and you bet I felt it,
   E
I tried to be chill but you're so hot that I melted,

  F#m
I fell right through the cracks,

D
And now I'm tryin to get back....

            A
Before the cool dun run out, Ill be givin it my bestest

   E
Nothin's gonna stop me but divine intervention

    F#m
I reckon its again my turn,

    D           D7*
To Win some or learn some....


CHORUS:

A               E
But I wont hesitate

            F#m
No more, No more

            D           D7*    A---E---F#m---D----D7*
It can not wait; I'm Yours


2nd Verse:
A                                   E
Well open up your mind and see like me
                                 F#m
open up your plans & then your free
                                     D
look into your heart and you'll find love love love
A                                                          E
Listen to the music of the moment come and sing/dance with me
                     F#m
I like happy melodies/family
                                       D                       D7*
its a guide forsake their right to be loved loved loved loved loved

(repeat Chorus except last word)
sure..
Chorus 2:
            A             E
There's no need to complicate
              F#m
Our time is short
             D            D7*
This is our fate i'm yours..

Adlib: Do A-E-F#m-C#m-Bm--D-D7*- twice

3rd Verse: (Same as other Verses)

(Chorus 1 & 2)

CLAIM YOU BLOG / NUFFNANG X

NuffnangX logo


New Templates (For old blogger templates you may have to edit the template manually)
  1. Login to your blog account and select the blog that you want to add the code to.
  2. Select 'Layout' tab from the left sidebar.

  3. Click on any one of the 'Add a Gadget' section. A pop up should appear.
  4. Scroll down the pop up and select 'HTML/JavaScript Gadget'.
  5. Paste the code in the content area, and press 'save' button.

Friday, December 7, 2012

BUAT DUIT DENGAN LINKBUCKS


Asslamualaikum dan selamat sejahtera kepada sahabat sahabat semua hari saya ingin sharing sharing yang tidak rugi pun ilmu ini saya berikan kepada anda semua insyallah sekiranya anda semua ingin memulakan jangan pergi kemana mana dan baca sehingga selesai dari saya  farizgolddollar untuk anda buat duit dengan linkbuck 
menggunakan program yang disediakan oleh Linkbucks kepada webmaster atau blogger di seluruh dunia untuk mempromosikan apa jua link yang mereka mahukan tetapi mereka still earn some money from that!
Fahami konsep yang saya terangkan di bawah ni:
Katakan kamu nak promosi atau nak tunjukkan link kamu kepada orang lain. Dan katakan link kamu adalah http://farizgolddollar.blogspot.com , maka apa yang kamu perlu buat adalah
TIP YANG PERLU ANDA IKUT DISINI
  • 1. Login ke akaun Linkbucks kamu, kemudian click pada Create Links >  Then pilih Single Link > Di “Link to Convert” masukkan url yang kamu hendak convert linknya. Dalam kes ni kita masukkan url http://farizgolddollar.blogspot.com ke dalam kotak tersebut.
  • 2. Pada Landing Page Content, select Clean (All Ages) > kemudian pada Ad Type pilih, intermission dan pada Alias URL, pilih linkbucks.com . Dan langkah akhir sekali tekan butang Generate link.
  • 3.Kemudian anda akan diberikan link URL something like this    
  • 4. Dan gunakan link tersebut untuk tujuan promosi. Setiap click anda akan dihimpun dan dikira. Cukup 3500 intermission impressions (US ip) dihimpun, anda akan dibayar sebanyak $1 atau dalam bahasa pasarnya anda akan dibayar sebanyak $1 bagi setiap 3500 click pada url tersebut dan click tersebut hendaklah datang dari IP US. Bagi setiap 5000 top banner impressions, mereka membayar $1.

Anda boleh gunakan platform forums, blogs, rapidshare link untuk promosi link-link anda tetapi ingat, jangan SPAM sesuka hati. :)

p/s:Yang menariknya, program ini membuat pembayaran 2 kali sebulan dan minima payout adalah $5. Huhuhuhu, jika anda seorang yang creative, untuk mendapatkan 3500 impression dari US base bukanlah sesuatu yang susah. Betul tak? Hehehe… Jadi fikir-fikirkanlah bagaimana untuk mendapatkan impression yang banyak. :)
  • Jangan lupa register Linkbucks ni di sini.
  • Tip dari saya, anda boleh gunakan linkbucks untuk promosi gambar-gambar photography di forum-forum US yang membincangkan perihal photography, pasti anda akan mendapat banyak targeted clicks!
  • Bagi mereka yang selalu contribute link-link download rapidshare tu, masklah dulu link tersebut dengan Linkbucks, sedikit sebanyak anda dapat mengumpul impression dan boleh ditukar kepada cash!
  • Program yang similar macam ni adalah usercash.com
  • Jika post saya ini dapat membantu anda dalam menjana wang melalui internet, jangan lupa untuk kongsikannya di tempat lain. Jangan lupa refer back di sini! Yosh! saya boleh anda bagaimana linkbuck go..goo baby

ikhlas dari farizgolddollar .
selamat mencuba :)

Thursday, December 6, 2012

USAHAWAN DAN INTERNATE


Wahai Bakal Usahawan Internet Berjaya,

Saban hari pasti ada individu yang terpanggil dengan alunan promosi daripada pelbagai arah tentang kehebatan dan kekuasaan jaringan internet yang membolehkan sesiapa sahaja untuk menjana wang mudah hanya daripada rumah dengan memakai t-shirt dan berseluar pendek...
internate marketing

Alunan promosi ini telah datang daripada pelbagai sumber... Ada yang datang daripada dada akhar harian, laman-laman blog mengenai perniagaan internet, buku-buku karya usahawan internet tempatan mahupun daripada sahabat-sahabat di tempat kerja.
Semuanya mencanang bahawa sungguh mudah untuk menjana wang dan menyelesaikan masalah kewangan kita dengan hanya menceburkan diri di dalam dunia perniagaan internet.
Setelah individu tersebut menjejak kami di dalam dunia perniagaan internet, barulah mereka sedari bahawa langit tidak selalunya cerah...

Dunia perniagaan internet masih lagi sama dengan dunia perniagaan konvensional di luar sana yang penuh dengan cabaran, persaingan, gangguan dan keperluan pengetahuan yang asas untuk mencapai kejayaan di dalam perniagaan.
Cuma sebilangan kecil akan mampu untuk terus maju dan mencapai kejayaan yang sebenarnya di dalam dunia perniagaan internet manakala sebilangan besar pula akan menangis, bersedih dan gagal untuk mencapai segala impian yang telah dijanjikan kepada mereka di awal pengembaraan. Akhirnya, individu-individu ini menerima hakikat kegagalan mereka lalu mengangkat kaki meninggalkan perniagaan internet ini menerusi kegelapan malam dunia siber..

Sunday, December 2, 2012


XPDC - C.I.N.T.A

Em                Em        Em              Am         D         Em
C.I.N.T.A K.I.T.A Satu rasa C.I.N.T.A B.U.T.A   Tak bermata lahirnya

F#m               F#m        F#m             Bm        E          F#m
C.I.N.T.A G.I.L.A Pada harta M.A.N.A C.I.N.T.A  Yang sebenar-benarnya

Gm                Gm          Gm                  Cm     F             Gm
C.I.N.T.A K.I.T.A Sampai bila Manakah satu arah kita Sebenarnya oh dunia

Cm G         Cm G           F                Gm
Ki ta berasmara Di dalam cinta yang tak bermaya
Cm G        Cm G        F            Gm 
Ki ta berupaya Selagi padu janji setia

Solo
Gm - 
Cm - F Gm
Cm G Cm G - F Gm
Cm G Cm G - F Gm

Gm                    Gm        Gm                     Cm      F         Gm
Kita selami cinta ini Kian lama Dalam arus tangis tertawa Sama rasa buktinya
Gm                      Gm         Gm                       Cm      F             Gm
Walaupun tahu cinta itu Tk bermata Namun masih banyak yang ada Yg menawan di dalamnya

Cm G         Cm G           F                Gm
Ki ta berasmara Di dalam cinta yang tak bermaya
Cm G        Cm G        F            Gm 
Ki ta berupaya Selagi padu janji setia

Gm                Gm          Gm                  Cm      F             Gm
C.I.N.T.A K.I.T.A Sampai bila Manakah satu arah kita  Sebenarnya oh dunia

XPDC APA NAK DIKATA CORD


APA NAK DIKATA


INTRO: G C D

verse 1
G                E
Satu hari aku terjumpa
C                D
Cewek molek jual bunga
G                      E
senyuman manis menarik hati
C                   D
gugur bagai jantung ini 
Bm    C        D
siapa hati tak tertawan
Bm    C      D
manis umpama bulan....

verse 2 (guna kod sama dengan verse 1/use same chord as verse 1)
Lain hari aku kembali 
ingin beli bunga lagi
namun kini hanya yang ada
tinggal dua nisan saja
lalu aku mengeletar 
rakus jiwaku terbenam....

chorus
G                 Bm
ukuran baju badan sendiri
C               D
kita tepuk dada ini
G                  Bm
apalah nasib takde jodoh
C              D          G
apa lagi nak dikata.....Dikata

SOLO Lead Guitar

Ulang verse 2 (Repeat verse 2) 
Ulang Chorus  (Repeat chorus)


PENAJA IKLAN 2013